středa 11. března 2015

11 faktů o mně

Původně jsem dnes chtěla psát článek s názvem "10 zážitků z Helsinek", ale pořád nemám v počítači stáhnuté fotky a bez nich se mi článek moc začínat nechtěl.
No a pak mě Marťa z krásného blogu inspiruj.me  nominovala na takový "řetězový článek" 11 faktů o mně, do kterého jsem se s chutí ihned pustila.

Tak tedy... zde je jedenáct věcí o mé maličkosti.

1.Jsem z cukrářské rodiny. Mám jednoho bratra a moji rodiče mají výbornou cukrárnu a pokaždé, když to někomu povím, se setkávám s reakcí "Jak to, že nemáš sto kilo?!". Sto kilo opravdu nemám, ale naše domácí dortíčky miluju a když jsem doma, musím si dát denně alespoň kousek.

2.Pocházím ze severních Čech a mám náš kraj moc ráda. Zejména České Švýcarsko, Lužické hory a naše kopečky. Naopak, mé univerzitní město Hradec Králové mi nikdy k srdci moc nepřirostlo - asi proto, že zde nejsou ty kopce :)

3. Studuji management cestovního ruchu. Je to neskutečně jednoduchý obor, (možná právě proto plánuji navazující studium v Německu, protože jsem na vysoké ještě nezažila pořádnou dřinu) ale moc mě baví.

4.Miluju čokoládu a začínám s ní každý den. Mám takovou svojí guilty pleasure, že si každé ráno, když se probudím, dám ještě v posteli řádek čokolády a u toho si zkontroluji Facebook, příchozí poštu a další zbytečné "nezbytnosti". Dělám to tak už dlouhá léta a člověka to pak nenutí sníst na posezení celou tabulku.

5.Už šest let pravidelně běhám. Je to můj největší koníček, droga a prostředek na vyčištění hlavy. A taky tím eliminuji svoji lásku ke sladkému. V současné době se snažím naběhat alespoň 50 kilometrů týdně a v červenci mě čeká můj první ultramaraton.

6. Jsem učebnicový introvert. Mám okolo sebe několik lidí, se kterými moc ráda trávím čas a nadevše je miluji, ale čas strávený s lidmi, které moc neznám, je pro mě často noční můrou.

7. Minulý rok jsem byla pět měsíců na Taiwanu a teď jsem na pět měsíců ve Finsku. Obě tyto zkušenosti jsou k nezaplacení, ale také mě utvrdily v tom, že všude dobře, doma nejlíp a že bych v zahraničí žít natrvalo nechtěla.

8.Překročila jsem hranici jednatřiceti zemí světa. Mezi místa, která mě nejvíce chytla za srdce, patří Roháče, jezero Lago di Garda, Cameron Highlands v Malajsii a vlastně celá Asie obecně. Ale jak už jsem řekla výše, doma je doma :)

9.Ráda chodím brzo spát. Desátá hodina je pro mě absolutní maximum. Zato po ránu mívám nejvíce energie! :)

10.Neskutečně trpím, když mi někdo dává rozkazy a říká mi, co mám dělat. A děsím se toho, že budu mít jednou nějakého zlého šéfa, který mi ty rozkazy bude dávat. Chtěla bych být jednou nejraději svým vlastním šéfem a otevřít si stylovou kavárnu.

11.Mám ráda papírové deníčky a diáře. Absolutně neuznávám tyhle věci v elektronické podobě. (Tedy kromě blogu) Mám klasický deník, běžecký deník a především můj chytrý diář Filofax, kam si zaznamenávám všechny důležité úkoly.:)


...Uuuf, konec. Poslední fakty mi daly docela zabrat :) Komu se takovýhle "dotazníček" líbil, nechť ho vyplní do komentářů o sobě. Ráda si počtu :)

7 komentářů:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. To baštění v čokolády v posteli je sranda :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lidi, co se mnou sdílí společný pokoj, to obvykle děsí/baví :D

      Vymazat
  3. A hele, koukam, ze mame spolecnych vic veci.. nejen to behani :))

    Mno, ja kdybych byla z cukrarske rodiny, tak tech 100 kilo mam urcite! Kokosky! Mnam! Vetrniky! Mnam!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To si každej říká, s těmi sto kily, ale věř mi, že neměla :)

      Vymazat
  4. Jéj, já si až teďka všimla, že se ti můj minulý komentář nenahrál :( Ať žije super připojení z Asie. S posilovnama a fitkama to mám úplně stejně, není nad to jít ven a zaskotačit si tam :)
    A papírové deníčky taky miluju, začala jsem se už ale usměrňovat v jejich nákupu, aspoň do doby, než dopíšu všechny, které doma ještě mám. Teď jsem ale objevila nový kurz na naučme se - http://www.naucmese.cz/kurz/workshop-rukodelna-knizni-vazba-pro-zacatecniky a vypadá naprosto fantasticky. Kdy se budeš vracet z Finska? Mohly bychom na něj třeba zajít společně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty brďo, to vypadá skvěle!
      Vracím se na konci května a moc ráda bych šla. Buď v červnu nebo o prázdninách :) I ta cena je fajn a vyrobit si svůj vlastní deníček...no to by byla paráda!

      Vymazat

Za každý komentář Vám moc děkuji!