neděle 1. listopadu 2015

Střípky z října

Dobrý večer! Říjen je za námi a přicházím s historicky druhými Střípky. (Ty zářijové si můžete přečíst ZDE)
Inu, jaký byl můj říjen?
Pohodový, ale zároveň dost nabitý!
Tento semestr nemám žádnou školu. (Studium o rok prodlužuji, protože jsem byla dva letní semestry za sebou v zahraničí. Zimní semestry jsem ale byla vždy doma, takže mám všechny předměty pro toto období splněné.) To ale neznamená, že bych se nudila. Pár dní v týdnu chodím na brigádu a v ty zbylé dny se snažím psát svoji bakalářku, běhám po lesích, vařím, uklízím a vyřizuji spoustu dalších věcí.

Běhání v říjnu bylo příjemné. Stále ještě relativně teplé počasí, krásně zbarvená příroda, listí šustící pod nohama. Předsevzela jsem si, naběhat tento měsíc přes 200 kilometrů. To jsem sice nesplnila (dala jsem "jen" nějakých 170), ale dalších minimálně 80 jsem nachodila na procházkách a na výletech.


Fotka je z dvaadvacetikilometrové túrky z Labáku, kterou jsme podnikli svátečního 28. října :)

Kromě běhání a turistice jsem letos propadla dalšímu sportu, o kterém jsem se tady na blogu asi ještě nezmiňovala: kruhovému tréninku. Už přes měsíc chodím dvakrát týdně na Kamenický kruháč.
Jinými slovy: poprvé v životě pravidelně posiluju.
A sklízím tím spoustu ovoce! :)
Zaprvé: posilování prospívá mému běhání, protože jsem se neskutečně zrychlila. A za druhé mi pomalu ale jistě začínají mizet bůčky na břiše, což je ale následek nejen kruháče, ale především mého nového života bez sladkostí.:)


Kromě obvyklého sportování jsem v září také přečetla několik více či méně hezkých knížek: 
Porodní bába (Katja Kettu) - silný válečný příběh z mrazivého Laponska.
Čas odejít (Jodi Picoultová) - knížka, ze které jsem byla dost rozpačitá. 350 stran jsem jí hltala a strašně se mi líbila, ale posledních pár stran udělal z celého příběhu neskutečnou hovadinu!
 Vzhůru (Bear Grylls) - parádní příběh o výstupu mého oblíbence na Mount Everest. :) 
Na světě nejsou jen pomeranče (Jeanette Wintersonová) - útlá knížečka se zajímavým námětem, kdy slečna z hluboce křesťansky založené rodiny zjistí, že je lesbička
...no a můj Sladký život bez cukru, o kterém byl koneckonců celý předchozí článek.



Také jsem během října vyrazila za kulturou do divadla, a to hned dvakrát: jednou na představení Shirley Valentine se skvělou Simonou Stašovou a podruhé na Petrolejové lampy, brutální klasiku ze své maturitní četby. 
Obě představení byla skvělá! 

Ke konci musím zmínit ještě jeden obrovský gurmánský zážitek, který jsem v říjnu měla. Vyrazily jsme společně s mojí mamkou na podzimní nákupy do Prahy a při té příležitosti jsme poprvé navštívily restauraci Ambiente Pizza Nuova.
Nachází se nedaleko Palladia a funguje tak, že zaplatíte 300Kč a za tu cenu můžete neomezeně konzumovat těstoviny a pizzy. Číšníci kolem vás neustále nosí různé pokrmy a co se vám líbí, to vám nandají. 
My jsme ochutnaly alespoň desatery těstoviny a každá minimálně 5 plátků pizzy. 
Byla to trochu prasečinka, ale musím říct, že to za to stálo - lepší pizzu jsem snad nejedla, a to ani v Itálii. :)

To je konec veledůležitých událostí z mého října. 
Byl opravdu pohodový, ale v listopadu už začne přituhovat: musím se obout do psaní bakalářky a taky začít vyřizovat přihlášku do navazujícího studia na německé VŠ, což s sebou nese velké množství byrokracie, která musí být do konce listopadu hotová.  
Držte mi palce a mějte se krásně! 

A napište, jaký byl Váš říjen! :) 

13 komentářů:

  1. Kruhový trénink mám taky v plánu zkusit, tak snad najdu odvahu :)

    Chapter #10 of 2015

    OdpovědětVymazat
  2. Moc hezký článek! Tyhle "střípky" ze života mám moc ráda. Ambiente Pizza Nuova musím navštívit, díky za tip! :-) asi taky vezmu mamku :-) Měj se moc krásně, Aneta. http://aonway.com/

    OdpovědětVymazat
  3. Jee a kam by jsi chtela do Nemecka? Jestli si clovek muze vybrat, moc nevim, jak tohle funguje... tak chtej Berlin :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Berlín může bejt pěknej...ale já to půjdu zkusit "jen" k nám za barák do Žitavy, kde sídlí jedna část drážďanský univerzit(IHI Zittau) a obor Internationales management :)

      Vymazat
  4. Ahoj, hezky blog, pridavam do oblibenych ;) jeste se chci zeptat ohledne behu - jake boty pouzivas? pripadne muzes nejake doporucit? ja premyslim o tehle http://www.fashionstore.cz/boty-adidas-cc-sonic-boost-w.html ale moc nerozumim tomu, jake si vybrat. Chci behat za mesic alespon 100km prevazne po asfaltu. Diky za rady

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju :)
      Momentálně mám Adidas ultra boost a jsem s nima maximálně spokojená, určitě si příště koupím ty samé. Jsou skoro stejné, jako jsi si vybrala:) Ale je to strašně individuální věc, každý má jinou nohu takže bych je určitě napoprvé vyzkoušela!

      Vymazat
  5. Pizza Nuova je super, chodíme tam se známýma, když jsme v Praze. Je tam dětský koutek a luxus jídlo, takže ideál :-D Díky za knižní tipy, čtu teď od Jodi Picoult Perfect match. A jsi dobrá s tím kruháčem, já v tom cvičeni mám hodně velké rezervy. Měj se hezky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty ty rezervy zase doháníš kolem a plaváním :-) Mohly bysme někdy v Ambiente udělat sraz běžeckých bloggerek :-)

      Vymazat
  6. Juuu, tak az prijedes na lednacky, vezmu Te na moje cviceni:) A Ambiente mam na seznamu, snad si to splnim co nejdriv. Skvelej clanek, pis viiiic:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeee, už se těším :-* a děkuju, no psala bych furt, ale teď spíš musím tu bakalářku :D

      Vymazat

Za každý komentář Vám moc děkuji!