čtvrtek 4. června 2015

Prague food festival 2015

Prague food festival už je pro mě a mojí mamku mnoholetou tradicí. Jezdíme na něj už asi sedm let. Vloni jsem ho sice vynechala kvůli Taiwanu a předpředloni kvůli podlitině v noze, ale jinak jsem poctivý, pravidelný návštěvník.
V České republice rostou food festivaly jak houby po dešti, ale co si budeme povídat, Prague food tu byl - pokud se nemýlím - jako první, čímž si zachovává svůj jedinečný spirit. Tento rok se konal již devátý ročník.
Tento festival se nachází na krásném, noblesním místě pod Pražským hradem. Každý rok se sem neskutečně moc těším. Tento rok jsem se těšila dvojnásobně: v pátek v noci jsem se vrátila z Finska a hned v neděli na Prague food festival jela, takže byl pro mě takovým přivítáním zpátky v Čechách.

Nebudu to prodlužovat - co jsme tedy s mamkou letos ochutnaly?

Jako první nás zpěv cimbálovky nalákal na excelentní halušky z Farmy košík. Tato farmička se nachází u Nymburka, ale nenechte se zmást - halušky chutnají tak dokonale, jako byste si je dali v Tatrách po celodenní túře! Ochutnala jsem za svůj život už spoustu halušek a tyto byly jedny z nejlepších!


Pokračovaly jsme grilovanou chobotnicí s cuketou, sušenými rajčaty, noky a česnekovou omáčkou & Risottem milanese s fritovanými kalamáry, krevetou a gremolatou. Tyto dvě dobroty nám připravila restaurace Oliva by Amandine, středomořská restaurace, která se nachází v centru Prahy. Nemůžu se rozhodnout, co bylo lepší!


Dále jsme zavítaly do Kobe, známého pražského podniku specializujícího se na sushi, burgery a steaky. Opět jsme si vybraly dvě jídla z jejich menu - variaci 5ks sushi a Kobe miniburger se salátem coleslaw. 

Burger i sushi bylo znamenité - do stánku Kobe chodíme každý rok a pokaždé jsme velice spokojené. Letos bych však měla malou výtku k sójové omáčce - ta mi prostě nechutnala. Po půlroce stráveném v Asii jsem trochu "pedant" a kritik na rýži a sojové omáčky a tahle mi přišla tak trochu jako laciná sójovka od Magi. 



Mořské plody nám v předchozích menu nestačily a tak jsme ochutnaly ještě syrového lososa s avokádovým pyré a jedlou zeminou. Ta jedlá zemina nás zároveň lákala i děsila. Světe div se, ale nakonec byla velice dobrá! O lososa, pyré i hlínu jsme se s mamkou málem porvaly! :) (Restaurace Bellevue)


Po dvou hodinách debužírování a procházení festivalu jsme už měly plné žaludky, ovšem stále zůstával nenavštívený stánek s husími jatýrky. (Husí játra u Kalicha) Husí jatýrka miluji a tyto s jablky, cibulí a domácím chlebem jsem měla na různých festivalech již několikrát, ale ani tentokrát jsme jim s mamkou neodolaly. Byly jsme plné k prasknutí, ale stálo to za to.

Na konec už to chtělo jen kávu sladkou tečku. O kávu se postaral stánek kávovarů De Longhi, který na Prague food festivalu nabízí každoročně kávu zdarma. 

A sladké tečky jsme měly hned dvě, a to zcela neplánovaně:
První byl dortík Red velvet s bílou čokoládou ze stánku restaurace Piano nobile ze zámku Chateau Mcely. Původně jsme si u tohoto stánku nic dát neplánovaly, ale pánovi, který zde obsluhoval, jsme se asi líbily, protože nám dal talíř s dortem jen tak, úplně zadarmo. 
Bylo to od něj velmi milé.:) 

   
Úplně poslední grandy(=festivalové "peníze") jsme utratily za vafli s kompotem s domácího ovoce, šlehačkou a smetanovou zmrzlinou. Tuto pochoutku připravil Dvůr Hoffmeister. Byla to výborná tečka za celým festivalem. 


Prague food festival 2015 jsem si tedy užila na maximum. Bylo krásné počasí, jídla byla vynikající a hlavně jsem byla ráda, že už jsem po pěti měsících zpátky v Čechách. 



2 komentáře:

  1. Pěkné, já byla prvně letos (v pátek) a ochutnali jsme uplně jiné věci, hodně Ugo (ani nevím proč; ale miluju grep), domů jsme si vzali chleba, čokoládové lízátko, měli jsme nějaké menu a ochutnávky sýrů... Trochu mě to zklamalo, přiznám se, asi nejsem takový gurmán. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je škoda, že Tě festival zklamal...ale každému se holt líbí něco jiného:-) Tak třeba příští rok:-)

      Vymazat

Za každý komentář Vám moc děkuji!